• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Ders-Akademi/1405878436342260

 

Üyelik Girişi
Site Haritası

Test 5. Sınıf Türkçe 13

YENİŞEHİR ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIF TÜRKÇE SORULARI

 

 

BİLGİNLER NİÇİN GÖZLÜK TAKAR

        

         Ortalık iyice kararmıştı. Öğretmen okulun merdiveninde,öğrencilerini bekliyordu.

Önünde içi çilek şurubuyla dolu beyaz bir bakraç duruyordu. Öğretmen bunları ta gündüzden

sağlamıştı.

         Gök kurşun renginde bulutlarla kaplıydı. Bir tek yıldız görünmüyordu. Bu nedenle

“Fen Bilgisi” dersine gelirken,öğrenciler oldukça güçlük çektiler. Bereket versin keçi yolunu

iyi biliyorlardı.

 

(1,2,3,4.soruları parçaya göre cevaplayın.)

 

1-Parçanın başlığında kaç hece vardır?

         A)7                      B)9                      C)6                      D)4

2-Parçanın ikinci cümlesinde kaç kelime vardır?

         A)3                      B)7                      C)4                      D)5

3-Parçanın başlığının son kelimesi kaç sesten meydana gelmiştir?

         A)5                      B)2                      C)3                      D)4

4-Parçanın başlığında bulunan kelimeleri alfabetik sıraya koyarsak baştan üçüncü kelime

   hangisi olur?.

 

 

         A)Gözlük             B)Takar               C)Niçin                         D)Bilginler

 

5- “O” harfi için aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

         A)Kalın-dar-yuvarlak

         B)İncedir-geniştir-yuvarlaktır

         C)Kalındır-geniştir-yuvarlaktır

              D)İncedir-geniştir-düzdür

 

 

    6-.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,ismin-i halinde bir kelime yoktur?

      A)Yaşadığımız yeri temiz tutmalıyız.

      B)Tembellik bulaşıcı bir hastalık gibidir.

      C)Ben o filmi daha önce de izlemiştim.

      D)Kardeşimi okulun önünde bekleyeceğim.

 

7-“ O gece defteriniz bizde kalmış.”cümlesinin hangi sözcüğünde 2. çoğul kişi iyelik zamiri eki vardır?

               a) bizde                    b) defteriniz          c) gece          d) kalmış

 

8-Hangi kelimenin sonundaki “ki” ilgi zamiridir?

a) Elmamdaki kurt                       b) Turan’ınki güzel

c) İyi ki geldi                               d) İyi ki geldi

 

      9-.Aşağıdaki kelimelerden hangisinde kaynaştırma harfi kullanılmıştır?

  

          (A).Sese     (B).denize     (C).zamana     (D).bahçeye

 

      10-.Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde “sert sessiz yumuşamasına”örnek yoktur?

 

           (A).Spor yaptığı için çorabını çok kirletiyor.

           (B).Bu yıl yazlığa mı yoksa dağa mı çıksam?

           (C).Dolabımın çekmecesi yine bozuldu.

           (D).Türkçe’yi ilk kez devlet dili sayan O’dur.

                                                                     

         Sema KIZILAY                                                                                           Yalçın DEMİRDÖĞEN

  5-A   SINIF ÖĞRETMENİ                                                                                  5-B  SINIF  ÖĞRETMENİ

 

                                                                         TÜRKÇE

                                                                       

 

 

1.B

2.D

3.D

4.C

5.C

6.B

7.B

8.B

9.D

10.D


Yorumlar - Yorum Yaz